DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

Mar 29, 2010

HUMANITARIAN OUTREACH PROGRAMME @SKSK =)

Assalamualaikum dan salam 1malaysia..=)

terasa sangat lama xmenaip diblog ni, menjadikan blog ni dah terlalu sepi + bersawang berdebu,oleh kerana aku teramat sibuk dengan kelas, assgmens, program peers, dan yang terbaru, sebagai pembantu rakan seperjuangan, Wan Azizul Faiz bin Zulkifli @ Tom dalam 1malaysia humanitarian outreach program yang bertempat di sk Sg Kertas Batu Caves.. 

Terlalu banyak pengalaman suka & duka (duka xda sgt pon, huhu) yang aku dapat masa turut sama menggerakkan program kpt ni.. rasa seronok sangat dapat bersama-sama kawan-kawan seangkatan, tolong murid2 sksk yang sememangnya sangat perlukan perhatian dari pihak-pihak luar macam kitorang ni.. Semalam, aku baru balik dari Program Kilauan Mestika, satu program motivasi untuk pelajar2 yang agak bermasalah kat sekolah ni.. Ya allah.. baru semalam balik, aku da rasa rindu sangat kat adik2 aku tu..=(

Sebenarnya, apa yang dapat aku konklusikan is, adik2 ni sebenarnya bukan bermasalah sangat pon, cuma, kadang2 diorang ni nak kan perhatian, kasih sayang... alah, bagi aku, nakal budak2 ni normal.. sebab aku pon nakal jugak dulu, hehh=P hurm.. yang paling menyentuh perasaan is, ada antara adik aku yang lapan ni, 2 orang ayah dah meninggal.. bobi n sudin.. Ya Allah.. bersyukur sgt aku still ada ayah mama n acik.. aku xdapat bayang macamana kalau salah sorang dari parent aku dah takda.. panjangkanlah umur mereka ya allah.. amin..

gambar2 kat bawah ni antara kenangan indah aku di sk sg kertas... rindu..=(



ni gamabar masa kitorang baru selesai fasa 1 kat sksk.. masa ni baru proses awal nak penambahbaikan pusat sumber sksk yang sebenarnya memang perlu untuk di panatau dan diubahsuai semula..=)

bawah ni pulak.. gamba kenangan fasa 2, Program Kilauan Mestika...Seronoknya kenangan dengan adik2 kat sana, tuhan saja yang tahu.. =')
depan sekali ni gamabar bobi, then belakang tu,nazrul , sudin, hairi, hakim , latif,, khairul and shah.. sebelah yang tinggi lampai tu, teamate fasi aku, que..kitorang sama2 yang beusaha menolong adik2 ni, apa yang kami mampu...bawah ni plak gamba abang2 askar yang sedang buat apa pon xtahu lah, heh=P
kenangan malam burung hantu yang sememannya memang mencabar n sangat seronok mengusik adik2 aku ni.. heh..orang kata, sambil menyelam minum air, masa ni jugakla, aku cuba selami hati adik2 kecil ni, cuba cari masalah sebenar diorang, n alhamdulillah, ada jugak yang sudi kongsi dengan aku..=)
gambar bersama kumpulan 4.. rindunya kat diorang, tuhan je tahu.. terlalu banyak kenangan walaupun baru 2 hari kenal diorang..ya allah.. berilah kami petunjuk untuk jadi manusia yang cemerlang di dunia dan akhirat.. kekalkan hubungan antara kami, semoga kami berada dikalangan orang-orang yang diredhaimu..amin...


kenangan pusat sumber yang banyak mengajar aku erti kesabaran, kerjasama..tengoklah, beza x dulu n sekarang???heh=)ni dulu..
ni sekarang..

SK SG KERTAS IN MEMORY....THANKS UPNM& JUNIOR WARRIOR! AND SPECIAL THANKS TO AUNTY RAJA AZIAH(IBU TOM) N FAMILY YANG BANYAK TOLONG KAMI, THANKS SEMUA!

SEMOGA ALLAH MERAHMATI APA YANG TELAH KITA SEMUA LAKUKAN, AMIN..

1 comment:

captain emperor said...

just wanna share with u alia..
fiz juga salah seorang yang yatim..tidak punya ayah sejak kecil..parents divorce masa umur fiz 3tahun..then my dad died time fiz umur 14 tahun.Its really hard to face it..but alhamdullillah i am proud who am i now..yang penting semangat dan keazaman dalam diri.thats it! thanks to my mom..i love her(got my mom's pic on my blog..she is my inspiration!)^_^

There was an error in this gadget