DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

May 23, 2010

. renungan tok rakyat malaysia, lalalala~~.


salam n petang
;)
semalam rasa seronok sangat, sebab apa? sebab dye menang, hihi, xtahu la sebab apa dye leh menang, tapi yang pasti, salah satu sebab nya, sebab saya nak dye menang, muahahahaha ; p beliau is SYAHIR a.k.a jejaka hensem, wah, gatal! :) hihi.. tengoklah.. comel x? ;p

I suka syahir ni bukan sebab apa, sebab suka tengok cara dye yang sempoi ala2 mawi, dye ni macam islamik sketlah tgok, mengaji pon sedap, ahli group saujana ni dulu. .pandai pon boleh tahan, 7A 2B tu PMR! alia pon 6A 3B je, then masa SPM dye, dye dapat 4A, and A dye pon bukan cikai2, A dye arab n syariah tuuuuuuu, memang salute lahhhh huhu.. mesti korang heran mana i tahu suma ni, i tengok trek selebriti lah! hehhh banyak jugak respon  i dapat selepas melahirkan kegumbiraan dengan kemenangan beliau ni di fb huhu, nak tengok fb i, carilah guna my full name kat fesbuk tu~ :)

heh sebenarnya, alia bukan lah peminat sangat af2 ni, realiti2 tv ni, cuma, sekali sekala nak layan, bolehlah.. realiti tv kat malaysia ni dah berlambak2, dengan mentorlah, gangstarzlah, n macam2 lagi lah.. artis kat malaysia ni pon dah ramai bebenor, sampai kadang2 rasa malaysia ni memang dah xda kerja lain dah ke? napa semua orang tau nak jadi artis saja? kan senang kalau belajar pandai2, jadi doktor ke, engineer ke, usahawan ke? huhu erm..

ramai remaja sekarang terlalu sukakan hiburan, bagi i, kalau minat xpala, tapi kalau nak jadikan satu kerjaya, bukan lah pilihan yang tepat, sebab, jadi artis ni, belum tentu dapat menjamin masa depan.. lainlah kalau kita betul2 berbakaat, macam siti ke erra ke.. lainlah kan.. hurm.. yang i tengok, banyak artis malaysia yang kebanyakannya susah di kemudian hari( tapi xsemualah) ada yang ada rezeki, adalah, yang xda? kesian bukan?  kesian dekat anak2.. ada yang last2 kerja jadi pembawa teksi, show dekat tepi jalan.. bukan lah nak kata pekerjaan2 ni xbagus, ianya halal, cuma, mungkin sepatutnya kita perlu cuba untuk yang lebih baik, kan3?
hurm, bagi i lagi, kalau betul pon nak jadi artis, kita kena bijak cari peluang, n yang paling penting, bijak bawa diri.maksud pandai cari peluang is, cari side income lain yang halal, contohnya, bisnes meniaga ke, buat produk sendiri ke.. nak harap duit show je, duit shoot, memang payah nak hidup tau. and tengok2 plak keadaan sekarang, banyak kanak2 jadikan artis idola diorang.. kalau artis tu betul2 menjaga diri, n berperangai ok, alhamdulilah, kalau yang xok yang jadi ikutan? huh, naye mak ayah diorg kan? :) banyak kes yang melibatkan cerita2 kurang enak sal dunia artis ni, dadah, cerai berai, bergaduh.. dalam hal ni, mak ayah kena banyak main peranan, supaya anak2 dapat buat pilihan yang betul dalam memilih idola diorang ;)

disebabkan ada adik2 yang kecil2 lagi, i takut sangat kalau2 adik2 terikut-ikut budaya2 xelok sekarang.. salute lah kat stesen2 tv yang boleh buat rancangan2 realiti tv yang bagus2 dan berfaedah macam IMAM MUDA ke.. CARI MENANTU ke.. AKADEMI AL-QURAN ke.. TOP HOST ke..  THE APPRERANTICE ke.. SOCCERKID ke..erm apa lagi eh, huhu tengok, nak senaraikan pun kena pk, cuba kalau pk kan pasal realiti tv NYANYIAN? laju je rasa, huuhu.. kadang2 layan gak tv8, yela, dok umah bujang kat cheras tu, tv mana ada astro, layanlah tv8, hihi.. tv8, ada  cite2 reality tv yang not bad seperti, american got talent n american inventor, bagus gak program2 ni, cari bakat2 baru, cuba korang try search, try tengok..best gak.. bukan nak mengagungkan baratlah, tapi, yang baik kita amik, xsalah bukan?ni xla malaysia ni lahirkan artis je, silap2 leh gak jumpa bakat2 terendam dalam bidang penciptaan kan? xke bagus tuk malaysia.. bestnya kalau malaysia ada program camni, leh gak tengok idea2 kreatif rakyat malaysia :) mana tau, sok2 kita g kampus bawak beg camni ke?
hihi.. banyak plak i potpet hari ni, hihi.. xpala.. ni just pendapat alia.. apa yang buruk dari diri hamba allah ni, yang baik segalanya dari DIA. renung2kan!

3 comments:

aisyah.azhar said...

haha:D
bdak gigi besi menang.ceh =,="

FyZa said...

huhu gud entry dear..=)

gadis virus said...

sy suke SHAHIR jugak!!huhu...
berbaloi wpun kredit abes byk mlm konsert tu..:)

There was an error in this gadget