DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

May 31, 2010

. tekanan terhadap misi bantuan ke gaza .

salam n pagi

:)

harap semuanya sihat2 belaka. rindu nak menaip di blog tercinta. :) kesibukan n keseronokan di rumah membuatkan terlupa pada blog ini sebentar hehe..

hurm.. tengok berita tadi, terkejut ada serangan israel terhadap misi bantuan ke gaza, Konvoi Lifeline4Gaza (LL4G) yang menyebabkan  dua aktivis terbunuh manakala 50 yang lain cedera(berita harian) .n sumber terkini  dari aljazeera pulak melaporkan 16 orang terbunuh setakat ni... masyallah. apalah salah manusia2 yang berhati mulia yang nak membantu saudara2 kat gaza ni.. niat mereka baik, semangat mereka kental tapi ada saja halangan dan tentangan dari manusia2 yang xberperikemanusiaan tu.. ya allah, selamatkanlah mereka, permudahkanlah urusan mereka...


hurm..kagum sebenarnya dengan usaha dan kesungguhan aktivis2 ni dalam membantu rakyat2 teraniaya di seluruh dunia... kalau lah lebih semua negara islam bersatu, melawan kuasa2 yang xberhati perut ni, zalim dan bongkak tu, alangkah baiknya kan,.. masa tu insyallah xda lagi umat islam yang merana.. bila la masa tu nak tiba.. menanti dengan penuh harapan.. klik sini lau nak terus dapatkan berita2 lifeline4gaza.



erm.. usaha2 macam ni kat malaysia, Perdana global peace organization sebagai contoh, dalam membanteras kezaliman terhadap dunia sepatutnya mendapat perhatian and liputan meluas lagi... dengan harapan, mdapat lebih banyak kesedaran lagi untuk kesejahteraan keamanan sejagat. erm,,last year pernah jugak join g persidangan anjuran PGPO ni. sangat bermanfaat, n banyak ilmu yang dapat, insyallah, kalau ada kesempatan, nak join lagi conference tu.... yela, kalau nk pergi ke negara2 tu mungkin susah, tapi sokongan dan doa terhadap usaha2 macam ni, sepatutnya harus ada dalam diri setiap rakyat malaysia.. hopefully lepas ni lebih banyak lagi pertubuhan2 macam ni kat malaysia n terus mendapat sokongan dari kerajaan malaysia sendiri....

mohon segala doa n solat hajat rakyat malaysia demi kesejahteraan umat islam disana dan perjalanan pasukan konvoi bantuan ke gaza dipermudahkan, amin.

p/s: bersyukur baca berita ni, aktivis masuk islam, alhamdulilah.. 

3 comments:

FyZa said...

kita doakan semoga sumanya bertambah baik dah yg sepatutnya mendapat balasan setimpal..

SyAmSuL AnUaR said...

israil bangsa zalim..doa supaya bangsa yahudi terima balasan sepatutnya...

hans said...

semoga semua aktivis selamat

There was an error in this gadget