DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

Jun 28, 2010

. wedding n pengajaran kes curi!:) .

salam n petang :)

lokasi: kuala lumpur :) baru sampai semalam, esok dah kena berkusus lima hari kat morib, so harini masih ada chance shopping2 dulu before aku betul2 sebuk ngan aktiviti2 mengorientasikan student2 baru2 masuk nanti :)
macam2 nak beli ni, kasut, seluar, baju :) hik3

sabtu baru ni, ada kenduri kat umah tok aku, penat jugakla wat preparation kawen acik awe aku ni, penat2 tapi bebaloi, best sgt wedding ni, majlis ni paling ramai orang datang, antara sume2 majlis yang penah ada kat umah tok aku tu :) ramai sedara mara belah ayah aku datang, yang paling penting ke doblas2 adik beradik ayah aku balik kampung time kenduri hari tuuuuuuuuuu~~ best kan??

antara semua wedding yg aku pegi selama aku hidup ni, aku rasa, ni la yg paling special, walaupun ni kali kedua aku tengok orang kawen bawah pedang, yang first is pakcik aku, dye army officer.. tapi masa pakcik aku kawen dulu, aku xamik kesah sangat, yela, masa tu pun, aku kecik agi, xmasuk upnm agi, xpaham apa pun sal dunia askar2 ni, hehe.. acik yg aku ni sebenya kawen ngan abang sedara  ( tapi 3 pupu la..) dye navy officer, so that wajibla kawen bawwah pedang kan :) tengok gamba ni, santeeekk kan?? 





tema hari bahagia my dear aunt ni, merah itam :) warna yg sgt hot kan? mmg cantik n menyerlah bagi aku.. ktorg sepupu kerabat ni suma dapat kebaya sorang sepasang, semakin gojesssss la kazen2 aku yang ramai2 tu berkebaya merah itam kan?? bes2 :) tambah pulak makanan yang family kitorang decide tok masak sendiri, dibantu dengan orang kampung yang banyak membantu, dapat la aku makan ayam golek,ayam merah, masak gulai ikan masin nenas, daging kari, sambal belacan dengan ulam yg bes, tambah pulak dengan air cendol yg ada, memang meriah habes lah!! :)) ni gamba adik beradik aku yang best :))



dalam kesebukan kitorang memeriahkan majlis wedding acik aku ni, ada benda yang menyakitkan ati kitorang terjadi.. ada pencuri xguna, masuk n curi duit aku, makcik aku, fon aku, duit ayah n mak aku.. si pencuri lahabau ni, boleh pulak dye masuk bilik, dengan menge "aim " kan handbag2 yang ada, si xberguna tu dah untung agak2 ada la dalam 2 ribu lebih sehari! buat naya toi kan? huh panas betul aku, dahla baru je aku tuka fon, pasal fon aku yg dulu tu rosak, bole plak die amik fon aku yg cantekk tu, hurm.. memang xda rezeki betulla that day..

semua orang masa tu, tengah sebuk2 nak tengok pengantin berarak, masa tu la dye nak sebok2 masuk bilik, kebas duit2 kitorg, pandaikan pencuri zaman sekarang ni?? kitorang pon, sebenarnya xtahu pon, n xexpect pon benda ni nak jadi, last2 lepas2 dah abis kenduri, barula ada sorang makcik ni, kawan tok aku datang, dye cakap yang sekarang ni mmg dah jadi trend kenduri, mesti ada yang hilang..

memang jadi pengajaran sangat la kan? so lepas ni, sapa2 yang ada baca entry ni, tolongla jaga, mintak kumpul semua barang2 berharga dalam satu bilik, then kunci, so biarla si penyangak yang berniat xbaik tu, putih la mate beliau macam ni..


hehe.. hari ni, aku dah pakai fon baru, pemberiaan ayah tercinta, tenkisss ayah!! sayang lebihhhhh la kat ayah!! hehe :)) klah, nak kua g buat sim baru! tata!!



nota kakitangan: ni gamba las ni, gamba sepupu ngn kcygn aku :)) gojes bukan? single lagi nih :P

3 comments:

FyZa said...

yup..mmg skang pencuri wat mcm 2..dlu masa kenduri fyza pun dah b'jaga2..smpan sesiap hantaran yg berharga cm jam tangan apa suma 2..

Huda Luna said...

hari tu cousin huda kawen pun jd mcm tu


so lps ni kalau ade kenduri mn2 kunci semua pintu bilik kecuali bilik pengantik
xpun buat kt dewan je

enyheartsdiamond said...

eny nak kawen dalam dewan.. tema tatau ag.. gold kot :)

There was an error in this gadget