DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

Feb 21, 2012

.MUHASABAH DIRI :) .


"Perjalanan jauh itu akan terus kita tempuhi,

hingga kita bertemu dengan kemenangan di atas kehidupan ini,

atau kita mati dalam keadaan sedang berjalan ke arahnya.

Biar nanti kala semua ditayangkan semula,
kita boleh berbangga dengan keputusan yang diambil oleh kita."-Hilal Asyraf


setiap orang lain ujiannya. dekat kita, allah bagi kebahagiaan, tapi mungkin allah tak bagi kesenangan untuk kita..
untuk orang lain? mungkin allah bagi kesenangan, tapi takda bahagia untuk dia.
saudara kita yang lain pulak? mungkin jugak allah tak bagi kedua2nya untuk si dia kan.
sedih? memangla, tapi tak perlu sampai meratap, life must go on. ujian kan ajar kita kuat. semua benda jadi, berhikmah, just trust HIM! :)


buat apa yang kita rasa terbaik, ikhlas dgn apa yg kita buat tu penting. orang lain takkan faham. mungkin laluan kita susah sekarang, tak mudah, perlu korbankan sesuatu untuk dapat kan sesuatu yang lain, tapi tak bermakna PENGORBANAN kita tu tak berbaloi langsung, kadang2 pengalaman hidup kita dengan jalan yang kita dah pun pilih tu, tak dapat pun orang lain rasa, again, everything comes with reason :) 

alia syafiqah-sedang muhasabah diri-mencari alia yang baru-jadi orang lain
alia syafiqah-sedang muhasabah diri-jadi diri sendiri-cari dimana silapnya-NIKMAT MASA


hidup ini sendiri adalah satu ujian-again, HILAL ASYRAF :)

No comments:

There was an error in this gadget