DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

Oct 11, 2013

MINAT #ALYACAKEHOUSE

Kalau dah minat tu, benda beban macamana pun semua terasa mudah. How i wish i can have a real #Alyacakehouse in future, belajar semua pasal business & bakery stuff. Sure best huu

Sharing. Ramai orang cakap, aku salah masuk kos masa belajar dulu, yelah, budak engine suppose belajar jela, takyahla sibuk bisnes2. Sampai pernah rasa give up nak sambung masa tu. Tapi salah sorang kawan pernah cakap benda ni yang buat aku terfikir, "Ilmu Allah tu luas sangat, tak semestinya kita kena tumpu fokus apa yang kita minat je, tak salah pun kita gali bidang lain, tak rugi langsung, lagi buat kita kenal ilmu Allah yang lain." Then, alhamdulillah, pointer makin naik from the worst sampai dekan at final sem & dah grad pon, siap fikir nak sambung lagi bidang yang dulu nak give up ni. hoho

Semua benda yang dah jadi, mesti ada hikmah. Follow what your heart said, as long as it is good for you. Paling penting, based on pengalaman, keputusan kita mesti dengan redha mak & ayah, sebab kat situ terletak redha Dia <3 allah="" always="" be="" best="" bless="" ease="" he="" his="" insyaallah="" is="" may="" our="" p="" planner.="" plans="" with="">
Mini boss at #alyacakehouse ;)

No comments:

There was an error in this gadget