DEAR VISITOR,


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bermakna aku yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya akan dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan." - Hassan al Basri

Kita usaha yang terbaik, Semoga Allah terima amal-amal kita =)

Jul 20, 2010

. sabotaj diri sendiri + bersama orang2 barulama :) .

salam :)

190710, akan diingati sampai bila2! uwaaaaa, kalau teringat pasal siang tadi, memang rasa macam malu sangat2! kelas dahla dari pagi kul 0900 ke 1600! sobsobsob : ( punyalah mongek-ngekngok, leh terpakai baju uniform housemate tecayang, uwaaaaa, malu kot! mula2 PAGI2 tu xperasan pon kata pakai baju camtu, dah budak2 ni gelak2, maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....



baju tu agak besa, tapi besa tu xpe, xdehallahh, ni , labuh gilaaaaaaaaaaaa, macam dah jadi jubah pon ada gak, malunyaaaaaaaaaaaaa, seharian kena bahan ngan budak2 ni, nak p jalan mana2 pon kena menyorok belakang member2 ni, nak p amik semayang nak solat zohor pon, kena tunggu toilet kosong, nak kena present masa time english tadi pon rasa mental dowwwwwwnnnnnnnnn gilaaa, uwaaaaaaaaaaaa, malu2!!!sangat hodoh ok pakai baju uniform dengan keadaan macam tu, suma orang yang tengok + perasan kebesaran baju tu, suma akan pandang balik atas n bawah, teramatlah malu, xtahu nak taruk muka kat mana dah! :P



moral of the story: jangan tdo awal before xsiapkan baju uniform, malas sidai kain sendiri, malu bertanya sesat jalan, n cek + letak nama kat uniform tu before pakai!!! uwaaaaaaa!!!


heehe, dah cukop tuk kes baju tuuuu :) ni nak cite pasal kes xmalu pulak, huhu.. nak update apa yang jadi weekend hari tu ni :)

160710, nak dijadikan cerita, duit jpa aku sem ni dah masukkk jumaat hari tu, huhuuuuuuu. dengan  seronok + senang hati nya, pegilah kua meneman my bff, ika zaza makan, n lepas makan cik ika kna balik, n bejalanla aku keseorangan cari barang + habiskan duit apa yang patot, huhuhuhuuuuuuuu ni cik ika zaza :)

170710, hari sabtu, hari paling banyak agenda! pagi2 dapat kol, ajak kua date, hehe lepas zohor, aku dah bertolak ke midvalley, tuk jumpa kawan masa kecik + sepengawas, sekelas dari dajah 1 ke dajah 6 kotttttt, cik fairoza izati + cik syahirah aziz yang gilavogue havoc tuu! hahahaha


best sangat2 dapat jumpa dorang, oja tu dah penah jumpa dah b4 ni lepas aku kua dari sekolah rendah tu, tapi cik syeeeeraa ni, baru jumpa lepas 8 tahunnnnnnnnnnn kot xjumpa! dahla oja memang jenis layaaaaaaann + ala-ala-artis, syeera pulak jenis memang bising2, haha, satu foodcourt dengar kot ktorang gelak ketawa + pulak si syeera terpecah rahsia selama ni dia memang kaki stalker page kitorang plak an, memang kecoh gile lah jumpa mereka ni, bessttt sangat! sayang dorang sangat ok! : ) kat mid pulak jumpa cik iylia aimi, member time kat emaresem dulu,dah besa panjang dah suma kan huhuhu~~



yang pink tu cik syeera, yang itam atas ni, cik oja! :)) nak link fb dorg? cari sdirik! hahah the same day, maghrib macam tu, sampai kat umah, cik Iera Azis +  cik aimi diyana dah ada kat uma, fun jugak jumpa doves2 ni : ) so many things kitorang share, makan2 mamak, n gerak balik umah mama, tdo sana :) actually nak ajak dorang tdo umah kat kolej tu je, tapi, rinduuuuuuuu sangat kat maama, balik la jap, tdo satu malam kat umah mama pon jadilah, nanti2 dah busy2 dah.... :D what a wonderful day, jumpa ramai orang baru + lama dalam masa sehari! : )

180710 pagi2 buta, dah bangun mandi2, n buat apa yang patut, ada tetamu kan kat umah, rajin la kejap, hahahah, dalam kul 10 lebih macam tu, dah gerak dengan aimi + cik iera, ke u, tuk jumpa cik abe ktorang, hahaha, pk2 balik, macam lawak pon ada, aku ni, dahla satu u, leh jumpa hari2, leh pulak g melawat cik abe aku tu kat u, hahaha :P tapi xpala, dah alang2 cik iera + cik aimi datang jauh2, sorang dari uitm arau nun, sorang dari uitm melaka sana tuuuuu, xsalah rasanya aku pon tumpang sekaki menjadikan triple date kat u tuu , huhu : )


seronok jugak abiskan masa sama2 : ) makan2, borak, jumpa pulak cik dafiqah, adik kecayangan aku kat u tu yang dah pon duk jauh darri umah aku, dah masuk kadet.. kesian aku tengok daf,  sedih kot ktorang dah xleh gurau2 macam duu agi, harap2 daf leh jaga diri dia ngan baik, maybe memang dah xda rezeki kitorang nak duduk serumah macam dulu kan... pray for her best :) gambar2 xleh nak upload bayak pulak , adeh...: (



malam tu pulak, balik date tu, nazura + nabila kecik + marissa + cik ekin + nabila latif + salwa, ajak pulak makan2 kat Q-bistro belakang apartment kitrg ni, letih kott, tapi dah kawan2 ajak, aku g jugakla... best gile kot, dah lama x hang out ramai2 macam tu, best2, g minum2 jap.. huhu.. letih sangat tu yang boleh tertido sampai xingat apa tu, sampai terpakai baju orang lain pulak esok pagi tu.. hahah :P



eh jap, gamba2 ni, amik kat fb lol, gamba yg latest ni, ada prob nak upload pict, sobsobsob, dah la, penat update, hahaha:P tata! tc blog saya~~

2 comments:

FyZa said...

lama x komen entry alia..cma nk ckp kamu sgt comey..;)

krypton cLOUd said...

saye laa Nabila kecik,.. saye kot yg sabo baju die,.. eh salah,.. kami saling sabo hahahaha sorang x tnyer,. yg sorang lg x bg tau,..
bagos,..

There was an error in this gadget